Familiebedrijf sinds 1930

Aannemingsbedrijf Granneman is in 1930 opgericht door Jan Granneman. Nu leidt zijn kleinzoon Jeroen het familiebedrijf. In de afgelopen 85 jaar zijn uiteenlopende projecten gerealiseerd. Een team betrouwbare vakmensen staat garant voor topkwaliteit. Toen en nu.

Betonwerk was voor de oorlog een nieuwe markt, die Jan Granneman goed lag. Het aannemingsbedrijf realiseerde onder zijn leiding veel waterbouwkundige werken, zoals de Hoornbrug in Rijswijk. Na de oorlog was er vooral vraag naar herstelwerk. Granneman werkte ruim drie jaar met een grote groep vakmensen uit Stompwijk aan de herbouw van de Sint Pieter in Oirschot, die tijdens de oorlog in brand was geschoten. Een aantal van hen trouwde met Brabantse vrouwen en vestigde zich in Oirschot. Toen in de jaren vijftig de vraag naar betonwerk weer aantrok, pakte Jan Granneman dat graag op met de aanleg van rioolgemalen, waterzuiveringen en dergelijke.

Sint_Pieter_in_Oirschot-collage

Van beton- naar bouwwerken
Zijn zoon Gerard Granneman die in 1958 in het bedrijf kwam werken, had meer met woningbouw en utiliteitsbouw. Die interesse sloot aan bij de groeiende vraag naar kantoren, bedrijfshallen, scholen en huizen. Hij kan in de regio nog veel gerealiseerde projecten aanwijzen, zoals de sporthal en huizen bij de Kastelenring (Leidschendam), mooie villa’s, bedrijfshallen en gerenoveerde wijken in Rijswijk en Vlaardingen. Uniek was de restauratie van de Hoogstraat in Leiden met oude gewelven uit 1200 en het weer open maken van gedempte Leidse grachten. Daar versterkten het vakmanschap van Jan en Gerard en twee generaties vakmensen elkaar.

Van nieuwbouw naar verbouwing
Ook onder leiding van Jeroen Granneman (de derde generatie) speelt aannemingsbedrijf Granneman flexibel in op nieuwe kansen. Als eind jaren negentig de vraag naar nieuwbouw aantrekt, realiseert Granneman mooie nieuwbouwprojecten, zoals 48 geschakelde vrijesectorwoningen en villa’s in Bleiswijk en 8 twee-onder-één-kapwoningen in Stompwijk. Nog voordat de vraag naar huizen terugloopt, richt Jeroen zich ook op onderhoud, verbouwing en restauratie. Het ervaren team vakmensen kan het allemaal: nieuwe huizen bouwen én panden stijlvol verbouwen, restaureren en onderhouden.

Jan_en-Gerard_Granneman_twee_generaties-collage

BENT U GEÏNTERESSEERD?
BEL ONS VOOR EEN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK 071 580 3333.
 • https://www.grannemanbv.nl/bleiswijk_kantoorgebouwen/
 • https://www.grannemanbv.nl/nieuwbouw-festen-villa/
 • https://www.grannemanbv.nl/nieuwbouw_villa_leidschendam/
 • https://www.grannemanbv.nl/nieuwbouw-villa-overdevest/
 • https://www.grannemanbv.nl/nieuwbouw-villa-zoetermeer/
 • https://www.grannemanbv.nl/nieuwbouw-winkelpand-toet/
 • nieuwbouw-bedrijfsruimte-begraafplaats-zoetermeer
 • nieuwbouw-villa-amsterdam
 • nieuwbouw-molenaarshuisje-bij-molen-de-salamander-leidschendam
 • nieuwbouw-woning-delft
 • nieuwbouw-villa-poeldijk